Vanochtend werden we wakker en we konden zowaar de bergen weer in de verte zien liggen vanuit ons hostel op de 14e verdieping. Twee dagen lang heeft het hier regelmatig geregend en was het super bewolkt. De windstoten bleven uit. Uiteindelijk trok Fung Wong niet over heel Taiwan, op het laatste moment boog de storm oostelijk af. Daar heeft hij wel voor flink wat regenval en rukwinden gezorgd. Op de tv zagen we een gigantisch vrachtschip dat in hoge golven gestrand aan de kust lag. Bij ons in Chiayi viel het dus allemaal reuze mee. Momenteel trekt Fung Wong verder noordelijk richting China en Japan. Tijd voor ons om weer de backpack in te pakken.

We hadden verwacht dat het erg heftig zou worden. Sommige mensen waren namelijk erg voorzichtig en zeiden dat we echt binnen moesten blijven. Andere waren makkelijker en dachten dat het wel mee zou vallen. We hadden besloten in het hostel te blijven en te kijken wat er gebeurde. Regelmatig keek ik op de website van de regering om de voorspellingen in de gaten te houden. Gelukkig viel het dus mee. Nu klaart de lucht langzaam op en hebben we besloten weer verder te trekken.

We gaan met de trein en de bus naar Lugang. Een plaatsje aan de westkust dat nog een historisch centrum schijnt te hebben. We zijn benieuwd. We zullen daar één of twee dagen blijven. Daarna reizen we per trein terug naar Taipei. Dan is de cirkel rond. In Taipei zullen we nog het een en ander bekijken. Ook heb ik misschien nog een foto-opdracht voor een hostel. Zaterdag de 27ste vliegen we dan terug naar Thailand. Om vervolgens meteen door te reizen naar Ko Tao, waar we heerlijk gaan duiken en chillen. Dat zal weer een reisdag worden van minstens 30 uur… Goh wat is backpacken toch vervelend…

Ma-Tzu Temple -- Lukang, Taiwan, June 5, 2013

Dit is de Matzu Tempel in Lukang. Hier zullen we een nachtje slapen. (foto van Flickr)


3 reacties

Linda · 22 september 2014 op 06:02

Gelukkig, dat het zo is meegevallen!
En wat hebben jullie het toch zwaar 😉
Goede reis verder!
Linda

Evelyn · 22 september 2014 op 07:30

Fijn dat jullie het met regen en bewolking hebben moeten doen! Dat valt gelukkig reuze mee! 🙂
Veel plezier weer met de komende plannen, blijft fantastisch klinken 😀

angels · 22 september 2014 op 08:51

gelukkig is de storm voorbij. heel veel reis plezier verder. We blijven jullie volgen. xxx van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.