Na onze ’tyfoon’ ervaring in Chiayi, zijn we in de trein en bus gestapt om naar Lukang te gaan. Het leuke van deze plaats is dat 10% van de gebouwen nog traditioneel is, zodat je een glimp kunt opvangen van vroegere tijden. Dan spreken we van voor de tijd dat de Japanners hier de dienst uit kwamen maken. Dat is voor 1919. Ook staan er verschillende tempels die geliefd zijn bij de Taiwanezen, omdat ze de oudste van Taiwan zijn.

We checkten in bij Lugang Matsu Temple (Pilgrim’s Building), een gigantisch gebouw vlakbij, je raadt het al, de Matsu Tempel. Prima tweepersoonskamer voor 1200 NTD. (€ 30,-). Vervolgens liepen we het centrum in. We keken wat rond en zagen de mooie oude huizen en verschillende tempels. Rond een uur of 5 besloten we bij zo’n oud huis te gaan eten. We zaten nog heerlijk in het late zonnetje te praten en genoten van een bijzondere Cranberry Juice.

Eating at a historical house in old Lukang. We had a delicious cranberry juice, two servings!

’s Avonds bleef Fida op de kamer en ging ik erop uit om foto’s te maken. Ik vond het heerlijk om lekker rond te dwalen door de straten en foto’s te maken van de prachtige historische gebouwen. In het donker met verlichting zagen ze er nog mooier uit. Vooral omdat ze vaak gebruik maken van rode lantaarns, die een prachtig lichteffect geven.

De volgende ochtend liepen we over de plaatselijke ochtendmarkt. Als eerste liepen we langs de stalletjes met groente en fruit. We kochten twee heerlijke mango’s (die smaken hier zo lekker!), een appel (uit Chili!)(die zijn erg duur hier) en een watermeloen. De mensen spraken geen Engels dus alles met handen en voeten en een rekenmachine. Dat ging prima. Ook kwam het point-it boekje, dat ik ooit van m’n zus heb gekregen, goed van pas. Om bijvoorbeeld te laten zien waar we vandaan komen. Er zit een kleine wereldkaart in dat boekje. Vet leuk om op die manier met de lokale bevolking contact te hebben.
Een stukje verder rook het plots enorm naar vis. En ja hoor, daar lagen allerlei soorten vis, garnalen, mosselen enzovoort. Weer een paar kraampjes verder lagen kaal geplukte kippen te wachten op een koper. Een typische Aziatische markt.

Om elf uur zaten we in de bus. Vandaag gingen we namelijk weer terug naar Taipei, waar we zo’n 5 weken geleden zijn begonnen. De bus bracht ons eerst naar Changhua. Vanaf daar moesten we een stukje met de trein naar Taichung. En daar begon een nieuwe ervaring! We namen namelijk de HSR, oftewel de high speed rail. Een trein die met 293 km/u door Taiwan scheurt. Binnen een uurtje waren we in Taipei. Top! Alsof je met een vliegtuig gaat.

’s Avonds in Taipei, nadat we ingecheckt waren bij FlipFlop hostel, brachten we een bezoek aan Guang-Hua. Een wijk vol met winkels waar je alles kunt kopen dat met elektronica te maken heeft. Geweldig om even rond te kijken. Omdat we niet echt een budget hadden om dure dingen te kopen, besloten we toch iets te kopen. 6 AAA batterijtjes voor onze koplampjes, kosten? 30 NTD (€0,75)

Guang-Hua Electronica mall

Daarna gebruikten we het handige Google Maps om te zoeken naar een Indiaas restaurant, want daar hadden we echt trek in. Toevallig zat er twee blokken verderop één. Het bleek een top keuze te zijn, wat hebben we super lekker gegeten daar! Jammie!!!!

Morgen naar de Pingxi Railway line.


7 reacties

Linda van Pareren · 24 september 2014 op 18:57

Wat zien jullie veel! En wat een tegenstellingen. Wel fijn dat er dan zo’n snelle trein beschikbaar is 😉 De Pingxi Railway line is, zo te lezen op internet, weer heel iets anders.
Veel plezier en geniet van de uitzichten. Groetjes, Linda

Raquel · 24 september 2014 op 19:35

samen met Lanai het filmpje gekeken. harstikke leuk om zo jullie reis te volgen. en wat ging die trein snel!!

Raquel · 24 september 2014 op 19:52

lieve juf hafida met lanai lt;3.
als u terug komt kom bij ons op bezoek:-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
en raad eens met wie ik in een groepje zit 🙁 Dusty amp; Affllon
Groeten RAQUElamp;LANAI

Mariska · 24 september 2014 op 19:58

Super leuk het filmpje ook erbij! En Fida wat heb je toch op alles een prachtige glimlach!

Evelyn · 24 september 2014 op 20:17

Wat klinkt het allemaal toch super! En wat ziet het er mooi uit, die trein lijkt me ook een gave ervaring en ook fijn dat het reizen zo een keertje heel snel ging 😉 haha
Dikke knuffel voor jullie!

perkelepoika · 25 september 2014 op 08:53

Het bizarre van zo’n snelle trein is, dat je nieet in de gaten hebt dát’ie zo snel gaat. Totdat je naast een autobahn rijdt, en je de autootjes met een rotvaart voorbijschiet. 🙂

Sietske · 27 september 2014 op 18:44

Wat te gek die trein! Zo zie je veel meer dan in een vliegtuig. En mooie foto’s weer Sven. Dit keer een wat meer dark side.. 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.