Elke dag duiken op Koh Tao was echt heerlijk en prachtig mooi. We wisten ook dat we bijna op de helft van onze trip zijn. We keken ernaar uit om terug naar Australië te gaan. Donderdag reisden we via boot en bus de hele dag naar Bangkok. Waar we vervolgens vrijdag nog een dagje hadden. Die vulden we met wat shopping en een keiharde heerlijke Thaise massage. Ook genoten we de laatste keer van het smaakvolle Thaise eten en de gezonde fruit shakes! Toen was het echt tijd om in het vliegtuig van Emirates te springen en naar Sydney te gaan. We waren erg enthousiast en huppelden letterlijk naar de gate!

Zaterdagochtend landden we op Sydney Airport en werden opgepikt door Rudy en Therese. Wat heerlijk om aan de andere kant van de wereld opgewacht te worden. We kwamen in een warm bad terecht. We spraken volop over onze ervaringen tijdens de eerste 3 maanden en over het leven in Australië. We genoten van een lekkere latte en een bacon egg roll. En het mooie lente weer, niet meer zo bloody hot als in Azië. Daarna reden we in twee uurtjes naar Newcastle, ten noorden van Sydney.

Australia 2013

Deze foto maakte ik een jaar geleden van Newcastle Beach.

Nu is het alweer dinsdagavond en hebben we alweer van alles gedaan.
Toen we zaterdag aankwamen in Newcastle gingen we zwemmen bij Newcastle Beach. Oef, het water in de zee was wel even kouder dan in Koh Tao. 18 graden in vergelijking met 30 graden! Ook merkte ik dat het zeewater lang niet zo zout was. Zo zie je maar weer dat de zee niet altijd overal hetzelfde is. ’s Avonds aten we een heerlijke maaltijd die Therese had gemaakt met overheerlijke mega dikke Australische steaks van Rudy’s BBQ.

Zondagochtend waren we bij Bar Beach, waar de kleinkinderen van Rudy en Therese (R&T) naar Nibbys gingen. In groepjes gebaseerd op leeftijd leren ze zelfvertrouwen te krijgen bij het zwemmen in de zee. Ze doen allerlei zwemoefeningen en ook peddelen op surfboards. Er lagen overal kinderen in het water, terwijl Andrew, de zoon van R&T, vertelde dat 6 km verderop een witte haaien baai is. En dat in Byron Bay een man was aangevallen door een witte haai. Rare jongens die Ozzy’s…  Die avond waren we uitgenodigd bij de andere zoon van R&T, Paul. Met z’n vrouw Ainslie en de kinderen; Oscar, Poppy, Lucca en Digby. We hadden een prachtige avond met ze. Gezellig kletsen over van alles en nog wat. We aten Fish and Chips, Ozzy style. Na het eten moesten we allemaal onze ‘favorite thing of the week’ vertellen. Een prachtig idee voor als je kinderen hebt!

Maandag ging Rudy naar z’n bedrijf, Experienced Office Furniture, waar ik 8 jaar geleden ook gewerkt heb. Therese, Fida en ik deden wat boodschappen en regelden wat dingen. Zoals een sim-kaart. ’s Avonds had Therese heerlijke pasta gemaakt. Mmmm, ze kan echt heerlijk koken!

Pixelated Color Wheel Quilt

Voorbeeld van een quilt: Gemaakt door Katis Quilts

Dinsdag was ook een leuke dag! Ik ging met Rudy naar de shop, zoals we het bedrijf ook wel noemen. En Fida ging met Therese mee naar de ‘sewing club’. Daar maken ze de prachtige dingen, o.a. quilts. Fida vond het heerlijk om weer creatief bezig te kunnen zijn. En Therese had een mooi voorbeeld van hoe ze een eigen tas kan maken. Daar is ze enthousiast mee begonnen. Ik ging bij Rudy foto’s maken van z’n prachtige Mercedes auto’s. Dat was ook heerlijk om te doen. We gebruikten een lange ladder om vanaf 2 meter hoogte de auto’s op een mooi groen grasveld, voor de deur van de shop, te fotograferen. Ik vond het heerlijk en leuk om dat voor Rudy te kunnen doen. Ook ontmoette ik een aantal jongens waar ik toen ook mee gewerkt heb. Het was tof ze weer te zien en spreken.

Mercedes 190 SL

Mercedes 190 SL uit 1958

Cleaning the engine rudy wildschut

Rudy is bezig de motor in originele staat te herstellen.

Woensdag, morgen, hebben Fida en ik samen een dagje. We mogen met Rudy’s gouden Mercedes ergens heen rijden. ’s Avonds gaan we met de familie uit eten. Donna, de zus van Therese, heeft in Nepal naar base-camp bij Mount Everest gewandeld. Die gaan we terug verwelkomen. Donderdag ga ik waarschijnlijk een project fotograferen van Experienced Office Furniture. Een kantoorpand dat ingericht is met bureau’s en stoelen. Ik ben erg benieuwd!

Verder is ons plan om nog naar de farm van John te gaan, waar we vorig jaar ook zijn geweest. Daar zullen we ongeveer drie weken helpen op zijn paardenboerderij. Daarna naar Tazmanië en misschien nog Nieuw Zeeland! Je leest het al, we gaan nog heel wat avonturen beleven.

We zijn benieuwd naar je reactie. Heb je een vraag stel hem hieronder!


7 reacties

Linda · 14 oktober 2014 op 14:03

Zo te horen hebben jullie nu al tijd te kort! Maar wat maken jullie veel mee.
En wat fijn dat jullie zo goed ontvangen worden.
Ik vind het heerlijk om jullie verhalen te lezen en foto’s te bekijken.
Heel veel plezier verder.
Groetjes,
Linda

Kim · 14 oktober 2014 op 15:29

Leuk om te lezen. Ik weet ook wel een beetje hoe het er allemaal uit ziet!
Is die eerste foto trouwens Bella??? Volgens mij heb ik ook nog een mooie foto van Rudy gemaakt met Bella bij Ocean Baths.

    Sven · 14 oktober 2014 op 22:29

    Hoi zus. Ja die eerste foto is Bella. Leuke auto is dat. Grace is de nieuwste en ook wel de mooiste vind ik.
    Leuk hè om weer terug te denken aan Australië?

Sanne · 14 oktober 2014 op 21:30

Super te lezen dat jullie het zo fijn hebben, enjoy! Kus, liefs

Fransie · 16 oktober 2014 op 10:11

En daar gaat de kilometerteller, jullie hebben alweer flink wat beleefd. Leuk dat je nog wat foto-opdrachten daar krijgt. Goed bezig jongens, blijven genieten! Dikke kussen van ons

    Sven · 26 oktober 2014 op 00:21

    Hoi Fransie, ja was erg leuk om te doen. Nu zijn we alweer twee weken in Australië. Net terug van de Garrawilla farm. Daar was helaas niet veel te doen. Maandag gaan we naar Tasmanië. Ben erg benieuwd!

Dwight Wielingen · 31 oktober 2014 op 05:33

Hey Sven en Fida,

Het duurde even, maar ik vind het ontzettend leuk om te lezen en zien wat jullie hebben meegemaakt! Wat een verhalen zeg!!!! Dat is wel net even anders dan voor de groep staan:)

Hoe groot zijn nu de plannen om te emigreren?!!!

Ik ben benieuwd naar jullie rit in die gouden Mercedes??

Groeten,
Dwight.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.