De wekker ging vanmorgen bijtijds, want we wilden voor de grote hitte al in het Yangmingshan nationale park aankomen.  Het Nationaal Park is beroemd om zijn kersenbloesems, warmwaterbronnen, zwavelbronnen, giftige slangen, wandelpaden, en Taiwan hoogste slapende vulkaan. Met de MRT en een bus kwamen we in iets minder dan een uur aan in het nationale park. Naar het bezoekerscentrum was het een kilometertje lopen en daar aangekomen, merkten we dat we niet zoveel energie hadden om een stevige wandeling bergopwaarts te maken. We kozen ervoor met het park-shuttlebusje naar een paar interessante plekken te gaan en daar wat rond te kijken. Onze eerste stop was Erziping. We lopen bergafwaarts en kwamen uit bij Datun Nature park. Hier zagen we een klein hagedisje voorbij komen met een fel blauw gekleurde staart. Wij vonden dit diertje het meest bijzondere dier dat we vandaag zagen. Colorful Lizard

Omdat het park op een flinke hoogte ligt, trekken de wolken voorbij op ooghoogte met als gevolg dat het plotseling heel mistig is en dan weer open zicht. De foto’s die Sven maakte hadden hierdoor een mystiek sfeertje. Ik vind ze erg mooi geworden. En jullie?

Erzipingyoukefuwu Station

Mysterious Datun Nature Park

Vanaf Erziping namen we vervolgens de bus naarXiaoyoukeng. Hier komen de zwavelgassen met grote kracht de grond uit. Ik had zoiets nog nooit gezien. Vanuit het busje zagen we ook geisers. Het is hier een bijzonder landschap.

Lots of steam in Yangmingshan National Park


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.