Na al onze reisavonturen werd het tijd om te gaan chillen. Omdat we onze motorhome in Cairns kunnen inleveren en vanaf hier naar Sydney gaan vliegen, besloten we 3 nachten te boeken bij de Big4 Ingenia Holiday Cairns Coconut. Het is een grote camping met o.a. verschillende zwembaden, glijbanen, speeltuinen en een openluchtbioscoop.
We checkten in bij de receptie en zochten voor de laatste keer ons plekje op bij een camping. We stonden onder de palmbomen op een grasveldje, lekker in de warme winterzon van Cairns. 25 graden.

De eerste middag op de camping, nadat we uit Herberton hierheen gereden waren, verkenden we het park en zwommen in het zwembad. Fida deed nog een paar wasjes zodat we klaar waren voor de laatste week.

’s Avonds gingen we met de taxi naar het centrum van Cairns. Eerst naar de night market om wat souveniers te kopen. Daarna gingen we lekker uit eten bij een mooi restaurant. De meiden keken hun ogen uit. Aan de bar stonden twee jongens de hele tijd cocktails te shacken en mooie drankjes te maken. De bediening liep af en aan met mooie borden met eten. Het was erg leuk dit samen te doen. Niva werd erg moe en viel in slaap op m’n schoot.

Daarna liepen we nog een rondje over de night market en kochten nog wat Australische voetbalshirtjes. Toen nog even kijken bij de Esplanade, met het openbare zwembad. Een prachtige plek waar je gratis kunt zwemmen en genieten van het park.Gelukkig werd Niva weer wakker. We aten hier een heerlijk ijsje en genoten van een gratis licht en fonteinen voorstelling. Er vlogen ook hele grote vleermuizen rond hier. Toen was het al heel laat en tijd om met de taxi weer naar de camping te gaan.

De volgende dag gingen we in de ochtend even ‘shoppen’. Bij een giga shoppingmall: Earlville Shopping Town. De meiden kochten wat leuke nieuwe kleding en we deden nog wat boodschappen bij de Woolys.
In de middag lekker zwemmen en zonnen. En ’s avond nog naar de buiten bioscoop gegaan. Vaiana, dat was erg leuk zo onder de sterren naar een film kijken.

Zondag gingen we ook de hele dag bij het zwembad chillen en zwemmen. Sven ging eerst nog even rondje hardlopen, want straks begint het nieuwe zaalvoetbalseizoen, dus de conditie moet weer op peil gebracht worden. Ik zag een route deels door de woonwijk en deels door een stuk regenwoud de heuvels op. Het was lekker om weer hard te lopen. Echter waren de heuvels door het regenwoud nogal steil! En het pad bestond voornamelijk uit boomwortels. Dus ik moest hele stukken lopen. Maar het was wel tof!
Toen ik zo een tijdje bezig was waande ik mij weg uit de bewoonde wereld. Toen ik aan de afdaling begon en van boom naar boom moest glijden, omdat het zo steil was, was ik verbaasd om plots vrouwen te horen praten. Ik was bij een uitzichtpunt aangekomen. Een punt dat via een andere route veel makkelijker begaanbaar was. Een pad trappen gemaakt van stenen en niet zo steil. Er was een mooi uitzicht over Cairns en omgeving.
Ik rende het laatste stuk naar beneden het regenwoud uit en terug de woonwijk in. Ik bleef rennen en kwam terug bij de camping. Daar even samen lunchen en toen lekker zwemmen.

’s Avonds uit eten bij de camping en lekker ijsjes eten. Dit was onze laatste dag in Queensland. Morgenochtend alles weer inpakken en de motorhome netjes maken om in te leveren.

Zo gezegd zo gedaan. Na nog een ochtendje zwemmen en kletsen met andere Nederlanders die we zijn tegenkomen, hadden we alles gereed om te gaan. We tanken de dieseltank nog even vol. 2,11 Australische dollar per liter. Dat is €1,24! Duur voor Australische begrippen.
De motorhome inleveren ging gelukken vlot en vloeiend bij Cruisin’. Daarna met de taxi en onze tassen naar het vliegveld. Daar ging ook alles soepel en snel en zo zaten we om 16.30 in het vliegtuig. Met Virgin Australia vlogen we naar Sydney. We hadden heerlijk 6 stoelen voor z’n vieren! Chill!
Zo grappig, je kan gewoon je eigen drinken meenemen aan boord hier. Dus ik had nog een heerlijk biertje uit Bayron Bay; Stone & Wood.
Onderweg mooie uitzichten over het Great Barrier Reef en Australië zelf. Rond 18.00 uur was het helemaal donker. Ook zagen we nog de lichten van Newcastle schijnen langs de kust.

De wielen van het vliegtuig kwamen om 19.15 uur aan op Kingsford Smith Airport. Nadat we onze bagage hadden verzameld sprongen we in een taxi naar de Rydges Sydney Harbour. Dat hebben Rudy en Therese voor ons geregeld. Echt super lief, morgen komen ze hier ook naar toen samen met Francene en Gary en Paul en Ainslie en de kids! Dat wordt gezellig!

Nu vallen m’n dicht terwijl ik vanuit m’n bed zo schuin naar de Sydney Harbour en het Opera House kijk. Een mooie plek om deze fantastische reizen samen af te sluiten.


1 reactie

Sietske · 22 augustus 2023 op 16:47

Wederom een prachtig verslag en geweldige foto’s!! Wat zaten jullie op een mooie plek in Cairns. Waar, zo te lezen, veel was te doen. En nu op een geweldige plek in Sydney. Meer centraal kan bijna niet aangezien je kunt uitkijken op het Opera House. Geniet wederom van deze plek en van het weerzien van jullie familie!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.