In vijf weken hebben we Taiwan letterlijk rondgereisd. Het is een interessant land. Goed georganiseerd, echt vriendelijke mensen, goede wegen en transport mogelijkheden en veel plekken om te bezoeken. Uiteindelijk heeft Taiwan niet ons hart veroverd. Daarvoor miste het voor ons spectaculaire bezienswaardigheden en lekker eten. Het eten is er zeer divers, met invloeden vanuit China en Japan. Toch spreekt het eten in Zuidoost-Azië ons meer aan. Er wordt daar met meer kruiden gekookt en veel geroerbakt. Daarom waren we enthousiast om weer naar Thailand te gaan.

Vanaf Taipei naar Koh Tao was in totaal 39 uur reizen. We vlogen eerst naar Kuala Lumpur, toen naar Bangkok, waar we een hele dag moesten wachten, om vervolgens met de bus naar Chumphon te gaan. Hier moesten we weer wachten, want om half 8 ’s ochtends vertrok de express ferry. We zagen de zon opkomen boven de baai. Het water was vlak. Er was een mooi strand met palmbomen. Na een Latte en op internet kijken waar we wilden slapen, was het eindelijk tijd om de ferry in te springen en te vertrekken. We vielen al snel als een blok in slaap. De zee was super rustig en het was dan ook een fijne boottrip.

_.jpg

Om kwart over 9 zetten we dan eindelijk voet op Koh Tao, net als een kleine honderd andere toeristen. We liepen in zuidelijke richting langs de baai. We wilden kijken bij Beach Side Resort, met betaalbare kamers en vlak aan het strand. Na wat kijken en onderhandelen namen we een ruime kamer met ventilator en badkamer. Beetje uitzicht op zee en op loop afstand van zee en de duikschool waar we mee wilden duiken. 550 baht per nacht, € 13,40.

Beach Side Resort

Koh Tao is een eiland dat bekend staat om z’n prachtige duiklocaties. In 1995 werd er ontdekt dat het duiken hier prachtig is. Sindsdien is het eiland langzaam omgebouwd tot een toeristische trekpleister. Met overal plekken om te slapen. Super goedkoop, of super duur. Net wat je wilt! Het eiland heeft een grote baai aan de westkust, waar ook de haven is. Er zijn een paar hoge heuvels en die zijn begroeid met jungle. Een echt tropisch eiland.

’s Middags brachten we een bezoekje aan Impian Divers. Een duikschool met Nederlandse eigenaar. Robert, de rustige aardige eigenaar, vertelde ons over hun manier van werken is. De moeder van Fida was hier twee jaar geleden ook. Ze had er erg prettig gedoken. Ze vond het vooral prettig dat ze een kleine boot hadden en duiken in kleine groepjes. Dat is precies wat Fida en mij ook aanspreekt. Van Robert kregen we een prachtige korting en we besloten meteen om de volgende dag onze eerste twee duiken te gaan doen. Voor 700 baht (€17,-) per duik is het niet duur.

ImpianDivers

30 september om 12 uur ’s middags zaten we op de boot en voeren naar Chumphon Pinnacle. Eén van de mooiste duiklocaties van het eiland. We deden er twee duiken en zagen er een prachtige onderwaterwereld. Allerlei soorten scholen met vissen. Waaronder een school geelvin barracuda (!!) Golden Trevally, Queensfish, verschillende soorten anemonefish en prachtige harde en zachte koralen. Wat een mooie onderwaterwereld! De temperatuur van het water is 30 graden, we hadden 20 meter zicht. We genoten volop van al het moois dat we zagen! Heerlijk om weer te kunnen duiken!

We need weights!

Ondertussen is het alweer 3 oktober en zijn we 8 duiken verder. Ik heb nu in totaal 57 duiken gemaakt en Fida 30. We hebben ontzettend veel prachtige vissen en koralen gezien. Stiekem hopen we ook nog de whale-shark te zien. Want die komt hier ook voor, de kans is alleen erg klein.
Voorlopig blijven we hier nog even. We duiken elke keer met Sophie, onze duikgids. Ze komt uit Engeland en heeft hier het vak geleerd. Ze is heel relaxt, vriendelijk en geduldig. Bij de duikschool ontmoeten we ook allerlei andere mensen waar we ’s avonds gezellig mee uit eten gaan en lekker mee zitten te kletsen. Wat een leven…

10 oktobber vliegen we naar Australië, Rudy en Therese zullen ons oppikken van het vliegveld in Sydney. Samen met hen gaan we dan naar Newcastle, waar we een paar dagen zullen verblijven. Daarna gaan we naar de boerderij waar we vorig jaar ook zijn geweest om te paardrijden. Van de week hebben we John, de eigenaar van de boerderij, gebeld. Hij vond het nog steeds goed dat we ongeveer drie weken tegen kost en inwoning komen helpen op de boerderij. Nieuwe avonturen staan dus op ons te wachten. We zijn erg benieuwd hoe het zal zijn.
Maar eerst nog even genieten van Koh Tao en z’n prachtige duiklocaties en het heerlijke Thaise eten!

Almost a private beach!


7 reacties

Sietske · 3 oktober 2014 op 14:38

Wat een leven… wat een verhaal! Jullie zien er geweldig uit! Jullie stralen helemaal! En zijn al lekker gekleurd. Leuk om te zien! Wat een lange reis hebben jullie moeten afleggen, maar zo te horen erg waard. Jullie zijn zo te horen op een bestemming dat goed bevalt. Wat veel duiken hebben jullie gemaakt zeg. Bewonderenswaardig! Geniet nog van de duiken die jullie gaan maken. Ik duim voor jullie dat jullie de whale shark te zien krijgen. Een hele dikke kus voor jullie!

Tom · 3 oktober 2014 op 15:16

Ziet er vet uit!!!!!

Jennifer · 3 oktober 2014 op 17:53

Wat leuk weer om te lezen!!! Jullie genieten volop. Ik vond koh tao ook prachtig, wat geweldig die duiken. Geniet daar nog maar goed. Straks wacht downunder weer een avontuur op jullie. Goed dat jullie op de boerderij terecht kunnen! Dag lieverds!!

Roos · 4 oktober 2014 op 08:13

O wat heerlijk. Geniet er van samen!! Dikke knuffel

arjan · 4 oktober 2014 op 22:16

Wauw wat een prachtige reis maken jullie. Veel klinkt en ziet eruit als een film. Geniet ervan en hopen op die whale-shark.

Mariska · 5 oktober 2014 op 07:50

Wat zullen jullie straks weer in een andere wereld terecht komen zeg. Zal wel even anders zijn. Lekker verder genieten en nog meer avonturen maken en opschrijven zodat wij lekker mee kunnen genieten! !!!

Dikke kus

Marijke en John · 12 oktober 2014 op 11:01

Hallo,lieverds,
Wat een avonturen en wat een schoonheid aan landschappen en onderwaterwereld. Daar is Nederland wel wat grijs bij. Maar geniet ervan. Het is jullie gegund.
Even iets heel anders. Hoe gaat het met canasta? Over anderhalve week vliegen wij naar Sydney. Blijven dan een paar dagen in Bondi, waarna we met een campertje jullie kant opstomen. Dus als je niet ingemaakt wil worden… Nog even flink oefenen …. :-).
Horen graag per email waar we kunnen afspreken XXX

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.