We reden vroeg weg bij Paronella Park. Door het heuvelige groene landschap. Het was goed te merken dat het 2 weken geleden hier veel geregend had. De graslanden voor de koeien waren vers groen en de suikerriet groeide al hoog, klaar om geoogst geworden. We waren onderweg naar Mamu Skywalk. Dit is een hoge wandeling door de jungle van Wooroonooran.
Voordat we daar kwamen reden we weer langs een suikerfabriek. Dit soort fabrieken hebben we er al veel gezien hier in Queensland. In zo’n fabriek wordt suiker gemaakt van de suikerriet. Deze keer reden we er dicht langs en was de sterke geur goed te ruiken. Na een foto, snel weer verder rijden.

Voordat we bij de Mamu Skywalk kwamen reden we nog langs een theeplantage. Met mooie strakke rijen met theeplanten. Het was een apart gezicht met op de achtergrond de jungle die daar begon.

De wandeling door de jungle bij de Mamu Skywalk was mooi. Door een grote cycloon waren er allerlei bomen omgewaaid. Zo was er een natuurlijke ruimte ontstaan om deze skywalk op te zetten. Een groot project. We lazen allerlei informatie over de geschiedenis van dit gebied en over de natuur. Je waande je echt in de toppen van de jungle. Met in het dal beneden ons de North Johnstone River. We zagen ook de monstera groeien, een klimplant die bij vele Nederlanders in huis groeit. Bij ons in de badkamer! hihi
Yela zegt dat ik ook nog moet schrijven dat we echte grote mierenhopen hadden gezien tijdens de wandeling.

We reden weer verder dwars door de heuvelachtige jungle. Na zo’n 20 minuten stopte die aburt en reden we weer het boerenland in. Met graslanden, bomen en boerderijen. En natuurlijk koeien. Wel een vreemde gedachten dat dit vroeg allemaal jungle was en nu boerenland.

Fida had een leuke plek gevonden om te lunch. Bij de Mungalli Creek Dairy Farm. Hier at ik een echte Ozzy Meet Pie! Jammie jammie! We dronken Milkshakes vers van de koe en aten als middagtoetje, heerlijk ijs. Gemaakt hier op de farm.

De volgende stop was bij Herberton. Een oud mijnstadje. Hier is Herberton Historical Village, een soort openluchtmuseum. Echt een aanrader om eens te bezoeken. We begonnen met een verrassend professioneel gemaakte film van een half uurtje. Hierin werd het ontstaan van het stadje uitgelegd. En hieruit bleek weer dat de kolonisten ook hier met harde hand nieuwe gebieden inname. Daarin was geen respect voor de Aboriginals. Die werden verdreven, vermoord of moesten samenwerken met de kolonisten.
De reden dat Herberton een mijnstadje werd is omdat er tin werd gevonden. Van zeer hoge kwaliteit en dat kon goed gebruikt worden voor de productie van blik.

Onze entree voor het historical village was voor 3 dagen geldig. Dus na een paar uurtjes rondkijken besloten we 5 minuten verder op te rijden naar de Wild River Caravan Park. Herberton ligt wat hoger gelegen en het begon al snel wat koeler te worden. Voordat de zon achter de bergen begon te zakken gingen Yela en ik nog even naar de ‘wild river’. Dat was gewoon een ‘little creek’ op dat moment. We bouwden wat dammetjes in het kristal heldere water. Altijd leuk om te doen.

Ondertussen hadden Fida en Niva het eten gemaakt, oeps de tijd was snel gegaan bij de wild river en we waren wat laat terug voor het eten. Oepsie, sorry lieverds! Na het heerlijke avondeten, douche, tanden poetsen en naar bed.

Een korte sfeer impressie van het historical village en het rijden richting Cairns.

Volgende ochtend bezochten we de rest van Herberton Historical Village. Een heerlijke ochtend met heerlijke cakes en latte macchiato.

De volgende stop vandaag was Cairns B4 Ingenia Holiday Cairns Coconut. Hiervoor moesten we uit de hooglanden naar de kust rijden. Een steile route door de bergen naar beneden. We reden weer hele stukken door de jungle en plots roken we vuur. Na wat haarspeldbochten zagen we langs de berm veel rook. Een kleine bosbrand. Niemand die zich druk maakt hierom. Gebeurd wel vaker. Het is vooral het de opgedroogde eucalyptusbladeren. Daar zit veel olie in en die branden snel op. Er ontstond niet een groot vuur.

We kwamen aan bij onze laatste stop. Bij deze camping blijven we 3 nachten. Tijd om bij het zwembad nog even goed te chillen!

Maandag vliegen we naar Sydney, waar een deel van de familie ook nog naar toe komt. Dat wordt een mooi maar ook emotioneel einde van deze reis.


2 reacties

Jannette Eggers · 21 augustus 2023 op 12:42

Zo leuk om jullie verslagen te lezen. Die meiden van jullie maken zoveel mee. Dit gaan ze hun leven lang niet vergeten. Prachtig

Sietske · 21 augustus 2023 op 16:46

Wauw, wat een reis! Wat een prachtige avonturen vol biologie, geschiedenis en levenslessen. Nu even lekker genieten van Cairns en (wanneer je dit leest) een mooie tijd in Sydney met jullie familie!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.