Woensdag begon in het zwembad op het dak van het hotel. Dat was om 7 uur ’s ochtends. Yela, Niva en Sven maakten de spieren los voor een nieuwe dag. De zon scheen en het was nog lekker fris buiten. Daarna snel een warme douche, aankleden en hup naar buiten. Om 8 uur hadden we afgesproken voor een heerlijk ontbijt bij La Renaissance Patisserie and Cafe. Dit zaakje wordt gerund door echte Fransen. En ze zijn super goed in het maken van echte Franse zoete lekkernijen met luchtig deeg en andere heerlijke verwennerijen voor de tong.

Dit was echt een heerlijk begin van de dag. Na het eten van allerlei lekkernijen, zoals de amandelcroissants, en lekker drinken liepen we met z’n allen naar de ferry bij Circular Quay. Francene en Gary, Rudy en Therese en wij met z’n 4en. Daar sprongen we op de ferry bij pier 3. Deze bracht ons over de prachtige baai van Sydney naar de bekende buitenwijk: Manly.

Manly staat bekend om z’n rustige sfeer, vlakbij de drukte van de stad. Je hebt er heerlijke stranden en baaitjes waar je heerlijk kan zwemmen en surfen! Er is een leuk centrum om te shoppen en eten. Daarnaast kun je een prachtige wandeling maken naar een schiereiland met een nationaal park. Vanaf daar heb je prachtige uitzichten richting het centrum van Sydney.
In Manly groeien veel Norfolk Island naaldbomen. Deze staan langs het strand en geven een karakteristieke sfeer aan deze wijk.

De ferry bracht ons naar de baai van Manly, daar pakten we eerst nog even een Geocache. Altijd leuk om te doen. Daarna liepen we op ons gemak naar het prachtige strand aan de oceaankant van Manly. We liepen door een lange rechte winkelstraat waar geen auto’s meer mogen rijden zoals vroeger. Het is hier ook wel wat toeristisch, dat merk je aan verschillende souvenirwinkels. Midden in de straat was een kleine speeltuin, de meiden konden daar even lekker glijden en klimmen. Goed geregeld hier!

Toen we bij het strand en de zee kwamen, moest ik er gewoon even in! Dus snel zwembroek aan, rennen over het lange brede strand met heerlijk zacht zand en ‘plons’ de verfrissende zee in. Weinig locals gaan zwemmen in de winter, want dan is het te koud… Nou niet voor een stel Hollanders. Yela ging er ook in!
Daarna lekker afdouchen bij de douches die je in Australië bij zoveel mooie stranden ziet staan.

De volgende bestemming om heen te lopen was Shelly Beach. Hier hadden we ook nog een Geocache zien liggen op de kaart. We liepen langs het strand en langs de rotsen over een mooi pad er naar toe. Ondertussen was het wel weer tijd om te lunchen. Naast een juwelierswinkeltje zagen we een mooie zaak. De dames gingen in het winkeltje kijken en Gary, Rudy en ik regelden vast een tafel voor 8. Toen de dames erbij kwamen zitten lieten Yela en Niva hun vingers aan mij zien. Ze hadden ieder een ring gekregen van Francene! Zo lief.

Daar zaten we dan heerlijk te lunchen met uitzicht op zee. Lekker kletsen, eten en drinken. Zo gezellig samen. Tof dat we dit nog kunnen doen aan het einde van onze trip.

Helaas was het ondertussen bewolkt geraakt en begon het een beetje te regenen. We liepen nog een stukje door en schuilden onder de bomen. Fida en Yela gingen nog snel de Geocache zoeken. Gelukkig, dat was gelukt! Terwijl we aan het wachten waren maakte Niva grapjes met Rudy. Zo lief om te zien. Rudy kietelde haar. Niva ontsnapte en dan moest Rudy haar weer pakken. Je kent het wel.
De regen stopte al weer snel en we konden droog terug lopen.

Onderweg terug naar de pont, moesten we nog even stoppen voor Gelato! Bij een prachtige ijszaak. Deze zaak doet het goed en heeft ook vestigingen in New York, Londen, Miami, Los Angeles, Tel Aviv en Puerta Rico! Mooi website hebben ze!

Terug varen naar Sydney is altijd leuk, omdat je zo’n mooi uitzicht hebt.

We namen de ferry terug naar Sydney en liepen naar het hotel om daar even te ontspannen en een kleine siësta te doen. We waren moe geworden van al dat lopen.

Die avond gingen we samen eten bij het Opera House met uitzicht op de Harbour Bridge. Paul, Ainslie en hun vier kids kwamen ook! Ze wilden ons graag nog zien, dus haalden ze Oscar, Poppy, Luca en Digby eerder van school en reden 2 uur naar Sydney om gezellig samen te zijn. Wouw, dat zullen mensen in Nederland niet snel doen denk ik! Zo lang rijden om even samen te eten.

Het was wel erg gezellig. Yela heeft de hele avond gegeten en spelletjes gespeeld met de kids. Ze maakten een hoop grapjes en het was mooi om te zien hoe Yela contact had ondanks de taalbarrière. De meiden kregen ook nog cadeautjes. Wat lekkers voor in het vliegtuig en wat Australische knutselspulletjes.

We bestelden allerlei gerechten en lieten die bij onze twee tafels zetten. Op die manier konden we relaxt eten en bijpraten. We vertelden over onze reisavonturen in Australië. Paul zei dat wij waarschijnlijk meer van Australië hebben gezien dan hij.

Na een paar uurtjes eten, kletsen en genieten van het uitzicht liepen we samen terug. Alhoewel, Niva niet. Die was zo moe geworden dat ze in slaap was gevallen bij Fida op schoot. Zo schattig! We wilden nog een ijsje kopen bij een andere bekende ijszaak en liepen terug naar Circular Quay. Ik tilde Niva. Toen we bij de ijszaak kwamen, werd ze weer langzaam wakker. Helemaal toen we vroegen of ze nog een ijsje wilde!

Yela wilde nog graag selfies maken van d’r Ozzy family:

Daarna moesten we afscheid nemen. Dikke knuffels en tot ziens in Nederland! Want Paul, Ainslie en de kids hebben serieuze plannen om naar Nederland te komen. Dat zou tof zijn.

Het was weer een prachtige dag geweest. Morgen onze echte laatste dag in Australië.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.