Sven!

Voor de mensen die Sven nog niet zo goed kennen, zal ik hem even voorstellen.

Sven is een sociale, optimistische, vrolijke, gekke, intelligente en ontzettend lieve avonturier van 30 jaar. Hij geeft les op de @rchipel in Almere, speelt zaalvoetbal met zijn vriendengroep en houdt ontzettend van fotograferen. Dat is één van zijn grote passies. Hij heeft zichzelf veel technieken geleerd door er veel over te lezen en uit te proberen. De meeste foto’s op deze website zullen dan ook door hem gemaakt zijn.

Reizen is ook een grote passie van Sven. Van jongs af aan namen zijn ouders hem al mee naar interessante, mooie, indrukwekkende, nieuwe en ook verre bestemmingen. Griekenland is altijd zijn favoriet gebleven. Nadat Sven zijn Pabo-diploma haalde, besloot hij voor een jaar naar Australië en Nieuw-Zeeland te reizen… helemaal alleen! Tijdens deze reis heeft hij veel nieuwe mensen leren kennen, waaronder ook zijn familie in Newcastle waar hij zich erg welkom voelde.

Na terugkomst stond Sven een jaar voor de klas. Hij deed dit met veel plezier, maar… het avontuur riep. Hij besloot weer te gaan reizen. In de zomer pakte hij zijn backpack in en reisde naar Zuid-oost Azië. Dit keer vertrok hij voor 9 maanden. Hij bezocht Java, Bali, Maleisië, Singapore, Thailand, Borneo, Brunei, Cambodja, Vietnam en Laos. Ook tijdens deze reis ontmoette hij ontzettend veel leuke, gezellige, bijzondere en mooie mensen, maar hij was tijdens deze reis minder ‘alleen’. Hij had een aantal reismaatjes: zijn zus Kim, vriendin Anna en mij (Fida). In Thailand hadden wij onze eerste ‘date’. We reisden 3 weken samen door Thailand en hadden het ontzettend naar onze zin.

Toen Sven terugkwam van deze grote reis, had hij de mazzel dat hij weer opnieuw aan de slag kon bij de @rchipel. Dit voelde als thuiskomen en Sven zat weer snel in zijn ‘gewone’ ritme. In de zomervakanties ging het reizen door (Italië, Sumatra, Maleisië, Kroatië, Aruba, Turkije, Australië), maar het bleef trekken. Zelfs toen er een eigen huis gekocht was, was er die wens om nog eens lang weg te gaan.  En dat gaat nu gebeuren!

Met Sven zal de reis….
….nooit saai zijn, er valt altijd wel een gekke grap te maken;
….goed worden vastgelegd, met foto’s en in een reisdagboek voor onszelf;
….nooit oppervlakkig zijn, Sven leest graag over de achtergronden van de bestemmingen;
….avontuurlijk zijn, Sven probeert graag nieuwe dingen uit;
….nieuwe contacten en vrienden opleveren;
….veilig zijn, zijn intuïtie helpt ons uit de problemen te blijven…

Kortom, het is een feestje om dit samen met hem te gaan doen!