De eerste dag in Taipei meldde Sven zich aan bij Couchsurfing. Al snel zag hij een promotie-actie van een nieuw hostel in Tamsui. We konden er één nacht gratis slapen en zouden daarna een normaal bedrag betalen als we langer wilden blijven. Vandaag was het moment dat we Ximen (hartje centrum Taipei) verruilden voor Tamsui. Deze plaats is gewoon met de MRT te bereiken, maar heeft toch meer het gevoel van een nieuw stadje, meer vakantiegevoel (voor zover we dat nodig hebben hihi).

Het G’day Hostel wordt gerund door Allen en zijn vrouw Elin. Allen heeft jarenlang in Australië gewoond en wil nu een leuk hostel opzetten in zijn eigen woonplaats. Hij heeft leuke plannen en staat open voor nieuwe ideeën. Er hangt hier een erg goede sfeer. Bij aankomst in Tamsui pikte hij ons op en bracht ons naar zijn nieuwe hostel. Daar wachtten Harvey, George, Edward en Brenda al op ons, want Allen zou ons allemaal een historische tour door Tamsui geven.

Hij nam ons eerst mee naar een klein restaurantje waar de lokale specialiteit, A-ga, wordt gemaakt. A-ga is een soort tofu met vis erdoor vermalen en in die ‘verpakking’ van tofu zitten dan noedels. Sven vond het lekker, ik paste vanwege de vis.

Na deze stop bezochten we een oud douane-huis, een meisjesschool, een universiteit en tenslotte het Fort San Domingo. Hier in Taiwan en zeker ook in Tamsui ligt nog een stukje Nederlandse geschiedenis. De Nederlandse VOC heeft ook hier in Taiwan handel gedreven op een nogal dwingende manier.

Na al deze historie waren we allemaal wel toe aan een verkoelend ijsje. Op de boulevard en in de zijstraatjes verkopen ze hier bijzonder (lekkere) grote softijsjes.. Mmm!

Deze reuze softijsjes zijn lekker, maar vereisen wel   strategisch eten. Voor je het weet, smelt het ijsje over je handen.

Deze reuze softijsjes zijn lekker, maar vereisen wel strategisch eten. Voor je het weet, smelt het ijsje over je handen.

Na de lekkere ijsjes hebben we de ferry genomen naar Bali (niet in Indonesië) om daar met z’n viertjes op een gekke fiets te fietsen naar de Guandu brug.

Biking in Bali

Nog twee filmpjes van het fietsen en een kijkje in de straat die ’s avonds verandert in de night market waar ontzettend veel eten te kijrgen is.


1 reactie

Sietske · 11 september 2014 op 11:05

Wat een te gekke straatbeelden! Super leuk om te zien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.