De zon kwam op over Sydney en scheen recht onze kamer in. We hadden het gordijn niet dicht gedaan. ’s Nachts werd ik af en toe wakker. Dan dacht ik dat we nog in de motorhome waren, maar wanneer ik vanuit ’t bed uit het raam keek zag ik The Opera House. Het was een prachtige zonnige ochtend, “with blue skys”. We werden rustig wakker zo rond half 7, en na even douche en aankleden liepen we naar buiten voor een ontbijt.

Meteen viel mij op hoe mooi het licht is. De hoek van de zon op dit stukje aarde is anders dan in Nederland en geeft een soort zachter licht. De in combinatie met de mooie oude gebouwen in The Rocks, is het een goede plek om foto’s te maken. The Rocks is ontstaan in de begin periode van Sydney. Toen de eerste kolonisten het land kwamen inpikken van de Aboriginals in 1788. Het was een plek voor zeelieden en prostituees. Een lange tijd was het ook een onveilige plek, met een gang die hier de dienst uit maakten. Een tijd had de gemeente het plan om de oude vervallen gebouwen te slopen, maar de inwoners van The Rocks kwamen in opstand. Daarom zie je nu veel prachtig gerestaureerde huizen en gebouwen. Er zijn mooie restaurants, hotels en cafés. Kleding winkels en kunst galerijen.

Echter wij gingen eerst ontbijten bij The Rocks Café. Een heerlijk ontbijt en prachtige latté.

Daarna liepen we langs Circular Quay, Een soort hup voor reizigers in de haven. Er komen hier trammen, bussen, metro’s, treinen en ferry’s samen. Het is een drukke en mooie plek met uitzicht op the Sydney Harbour Bridge. Je kunt hier heerlijk mensen kijken die alle kanten op gaan.

Wij liepen door, via de straten met de hoge gebouwen van de CBD, central business district. Overal staan gigantische kantorenpanden. Hele hoge. Van alle grote bedrijven. Ook Rabobank en ING zagen we!
We liepen richting de Sydney SkyTower. Onderweg keken we onze ogen uit en liepen nog deze prachtige overdekte straat door met prachtige winkeltjes:

We liepen naar de Westfield Shopping Mall. Westfield is een bekend bedrijf hier en heeft vele shopping malls in de steden in Australië. We hadden een ticket geboekt om de SkyTower in te gaan:

Het ging om 10 uur open. We waren nog te vroeg en liepen in de shopping mall naar de foodcourt. Een stijlvol ontworpen grote hoge ruimte met allemaal exclusieve restaurantjes. Wij gingen even zitten en speelde een spelletje Uno.
Daarna konden we met de lift naar boven voor een prachtig uitzicht over de stad. We bleven een uurtje rondkijken en genoten ervan.

Hierna liepen we naar de tramhaltje die ons bracht naar Sydney Central. Daar hadden we met Rick afgesproken. Een vriend van ons die we 9 jaar geleden voor het laatste ontmoet hadden… In Sydney! Hij heeft een tijd in Canada gewoond en is nu ook weer in Sydney. Het was heel gezellig elkaar weer te zien en te spreken. Rick wist een lekkere plekje om lunch te halen en we gingen in een parkje lekker eten, kletsen en spelletjes spelen. Yela won gruwelijk van Rick! hahaha.

Daarna liepen we beetje door de stad en kijken naar de mooie gebouwen en het leven op straat. Ook kwamen we langs de Queens Victoria Shopping mall:

Vervolgens terug gegaan naar het hotel om te zwemmen in het zwembad op het dak! Daar hadden we een prachtig uitzicht over de stad! We genoten hier enorm van! Wat een toffe plek had de familie voor ons geregeld. Zo lief!

Na zwemmen kwamen Rudy en Therese en Francene en Gary aan bij het hotel. We gingen samen uit eten en hadden een prachtige avond. We deelden mooie verhalen en avonturen met elkaar.

Morgen gaan we naar Manli, een buitenwijk van Sydney aan zee.

Oh ja, vanaf de SkyTower hebben we nog brieven op de post gedaan voor Nederland:


1 reactie

Sietske · 25 augustus 2023 op 16:46

Een hele andere belevenis dan met jullie motorhome. Dit keer in de grote stad. Wederom weer leuk om te lezen en foto’s te zien! Uiteraard vooral de foto met de gekke gezichten, wat een lol! 😄

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.